Tento řezník prodává tofu krocana a sójové párky, ale žádné maso… Protože je vegan

Tento řezník prodává tofu krocana a sójové párky, ale žádné maso… Protože je vegan

Zdá se to nepravděpodobné, ale tato myšlenka se díky úspěšné kampani na Kickstarteru dočká realizace, a to ve městě Minneapolis v Minnesotě.

Takzvaný Býložravý řezník prodává celou škálu rostlinných druhů masa a sýru.

Ale místo kousků masa se používají ingredience jako cizrna nebo tapiokový škrob.


Autor: facebook.com/theherbivorousbutcher

Náhražky masa a rostlinné sýry rozhodně nejsou nic nového, ale spojovat je s řeznictvím je určitě inovativní.

V roce 2014 příznivci této myšlenky štědře darovali více než jeden a půl milionu korun (61 806 dolarů) sourozeneckému duu Kale a Aubry Walchovým.

Jejich obchod se bude otvírat 23. ledna na 507 First Avenue.


Foto: při výrobě našich uzených žebírek nebylo ublíženo žádnému praseti

Sourozenci získali své příznivce na farmářských trzích, kde měli stánek s vlastnoručně vyráběnými náhražkami masa.

Jejich nový obchod nabídne zavedené stálice jako například paprikáš z tofu a pšeničného lepku, italské párky, uzená žebra, pomalu pečené vepřové či medovou slaninu.

“Vytvořili jsme komplexní a chutné produkty, které uspokojí každého býložravce, všežravce i samozvaného masožravce,” tvrdí jejich stránka na Kickstarteru.

“Naše 100% veganské maso bez utrpení nabízí chuť, texturu i živiny, které se dají najít v mase bez jeho negativního vlivu na zdraví, zvířata nebo životní prostředí.”


Autor: facebook.com/theherbivorousbutcher

A sourozenci Walchovi si určitě zvolili dobrý způsob podnikání, jelikož se masa zříká čím dál více lidí.

Podle studie 210 Analytics takovéto alternativní potraviny konzumuje přes 60 % lidí, kteří dospívali kolem roku 2000.

Byznys s veganskými produkty roste. Zahrnuje masové náhražky například od firem jako Fry´s a Beyond Meat nebo populární rostlinný burger od Impossible Foods.

Jejich karbanátek z rostlinných živin a bílkovin, získaných ze zeleniny, semínek a obilnin je od hovězího masa co se chuti i textury údajně k nerozeznání.

Mohou se veganské náhražky masa stát jídlem budoucnosti?


Foto: vlevo Aubrey (vegetariánka), vpravo Kale (vegan)

Zdroj: Metro UK, překlad: Veronika Prokůpková

Líbil se vám článek? Sdílejte!

Vytisknout  

Podpořte Soucitně

 

Související články

Můžeme další pandemii předejít tím, co jíme?
Pět způsobů, jak koronavirus možná lidstvu pomůže přežít ekologickou krizi
Kožešiny na molo nepatří - Stella McCartney na Pařížském týdnu módy vyjádřila svůj názor na kožešinový průmysl
No Internet Connection