Tento řezník prodává tofu krocana a sójové párky, ale žádné maso… Protože je vegan

Tento řezník prodává tofu krocana a sójové párky, ale žádné maso… Protože je vegan

Zdá se to nepravděpodobné, ale tato myšlenka se díky úspěšné kampani na Kickstarteru dočká realizace, a to ve městě Minneapolis v Minnesotě.

Takzvaný Býložravý řezník prodává celou škálu rostlinných druhů masa a sýru.

Ale místo kousků masa se používají ingredience jako cizrna nebo tapiokový škrob.


Autor: facebook.com/theherbivorousbutcher

Náhražky masa a rostlinné sýry rozhodně nejsou nic nového, ale spojovat je s řeznictvím je určitě inovativní.

V roce 2014 příznivci této myšlenky štědře darovali více než jeden a půl milionu korun (61 806 dolarů) sourozeneckému duu Kale a Aubry Walchovým.

Jejich obchod se bude otvírat 23. ledna na 507 First Avenue.


Foto: při výrobě našich uzených žebírek nebylo ublíženo žádnému praseti

Sourozenci získali své příznivce na farmářských trzích, kde měli stánek s vlastnoručně vyráběnými náhražkami masa.

Jejich nový obchod nabídne zavedené stálice jako například paprikáš z tofu a pšeničného lepku, italské párky, uzená žebra, pomalu pečené vepřové či medovou slaninu.

“Vytvořili jsme komplexní a chutné produkty, které uspokojí každého býložravce, všežravce i samozvaného masožravce,” tvrdí jejich stránka na Kickstarteru.

“Naše 100% veganské maso bez utrpení nabízí chuť, texturu i živiny, které se dají najít v mase bez jeho negativního vlivu na zdraví, zvířata nebo životní prostředí.”


Autor: facebook.com/theherbivorousbutcher

A sourozenci Walchovi si určitě zvolili dobrý způsob podnikání, jelikož se masa zříká čím dál více lidí.

Podle studie 210 Analytics takovéto alternativní potraviny konzumuje přes 60 % lidí, kteří dospívali kolem roku 2000.

Byznys s veganskými produkty roste. Zahrnuje masové náhražky například od firem jako Fry´s a Beyond Meat nebo populární rostlinný burger od Impossible Foods.

Jejich karbanátek z rostlinných živin a bílkovin, získaných ze zeleniny, semínek a obilnin je od hovězího masa co se chuti i textury údajně k nerozeznání.

Mohou se veganské náhražky masa stát jídlem budoucnosti?


Foto: vlevo Aubrey (vegetariánka), vpravo Kale (vegan)

Zdroj: Metro UK, překlad: Veronika Prokůpková

Líbil se vám článek? Sdílejte!

Vytisknout  

Podpořte Soucitně

 

Související články

Hospodářských zvířat v Evropě ubývá. Evropané snižují konzumaci masa
Ministerstvo zemědelství ČR připravuje diskriminaci označování rostlinných potravin
Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
No Internet Connection