Nová veganská restaurace v Praze

Nová veganská restaurace v Praze

V sobotu 1. června 2013 byla v Praze otevřena nová (v pořadí již 14.) veganská restaurace Loving Hut. Nachází se v útulných podzemních prostorách (viz fotografie pod textem) nedaleko tramvajové zastávky Bruselská a I.P.Pavlova. Zajímavostí je, že má jiného majitele než ostatní podniky Loving Hut. Nabízí vynikající nealkoholická vína - doporučuji růžové (bílé je příliš kyselé). Restaurace byla v roce 2014 přejmenována na mr. Hau.

V době od 11 do 15 hodin si můžete vybrat z bohaté nabídky samoobslužného bufetu.

Recenze - soucitně:

Tuto restauraci jsme navštívili zatím třikrát. Poprvé jsme dorazili po čtvrté hodině, kdy jsme vyzkoušeli vystydlý bufet, což nebylo nic moc, nicméně prostory a celková útulná atmosféra restaurace nás uchvátila natolik, že jsme se rozhodli jí dát druhou šanci.

Podruhé jsme ji navštívili večer a vybrali si ze stálého menu velmi chutný řízek s hranolkami (s kaší by byl asi lepší), a veganskou tatarkou a delikatesní pekingskou vegan kachnu s rýží. K pití jsme si dali růžové nealkoholické víno, které bylo kupodivu vynikající (ale je poměrně drahé - 29 kč/0,1 l).

Na příští návětěvě (taktéž večer) jsme si z menu vybrali mořské koprové plátky s rýží a opět křupavou a výborně ochucenou veganskou pekingskou kachnu, ale pro změnu se smaženými nudlemi (jídlo nese název Pekingské chow mien). Obojí bylo vynikající a tato restaurace se v našem soukromém žebříčku vyšplhala na první místo a stává se pro nás nejlepší veganskou restauraci v Praze (za druhou nejlepší považujeme Vegan City a Veganland). Lidé, kteří si na rozdíl ode mě nelibují v masných a kořeněných jídlech "kachního" typu, si mohou v menu vybrat třeba některý ze salátů, polévku, sushi, špagety nebo třeba wonton taštičky.

 

Líbil se vám článek? Sdílejte!

Vytisknout  

Podpořte Soucitně

 

Související články

Nezisková organizace Good Food Institute vyzývá k rozsáhlé veřejné podpoře výzkumu a vývoje alternativních zdrojů bílkovin
Kuchařská show Revoluční kuchařka osvobození posouvá hranice představivosti české gastronomie
Překážky rostlinného stravování v Evropě
No Internet Connection