Vegucation je celoevropský projekt, který má za cíl poskytnout výukové materiály o čistě rostlinném stravování hotelovým školám a dalším gastronomickým institucím, a zaplnit tak mezeru mezi stoupající poptávkou a zaostávající nabídkou, vzdělaností profesionálů v gastronomii a výukou na školách. Zkrátka chceme, aby číšníci a číšnice a kuchařky a kuchaři nebyli bezradní, když si zákazník v restauraci či jídelně řekne o čistě rostlinné jídlo nebo úpravu jídla z menu.
Jedním z výsledků projektu je asi 200 stran textu učebnice a studijních plánů pro výuku učitelů hotelových škol, jejich žáků, ale i profesionálních kuchařů. Tyto texty jsou momentálně k dispozici v angličtině a němčině a teď bychom je chtěli přeložit do češtiny. Abychom upravený text stihli odevzdat grafikům pro návrh grafické úpravy učebnice v půlce srpna, měli bychom stihnout do půlky, max. do konce června stihnout těch 200 stran přeložit a odevzdat všechno redaktorovi (peníze máme jenom na redakci), který to dá dohromady, sladí terminologii a jazykový styl. Chce to 100 lidí po dvou stranách, nebo 50 po 4... a tak :) Dáme to? :)
Webové stránky projektu v češtině najdete zde: http://www.vegucation.eu/cs/
Máte-li čas a chuť se zapojit, prosím přidejte se do skupiny Komunitní překlad materiálů Vegucation.eu