Chutnají vám veganská jídla a chtěli byste se tak více stravovat i doma? Uvažujete o přechodu na rostlinnou stravu? Pak je tato přednáška právě pro vás!
Na přednášce projdeme základy rostlinného stravování po kulinářské i výživové stránce. Představíme si méně známé veganské potraviny a alternativy masa (seitan, tofu, tempeh a další), povíme si o jejich využití v kuchyni i výživových hodnotách. Seznámíme se se základními zásadami vyvážené rostlinné stravy, povíme si o nejčastějších chybách začátečníků a začátečnic a jak se jim vyvarovat a probereme užitečné rady pro přechod na tento způsob stravování. Dostatek času zbude i na odpovědi na dotazy.
Součástí přednášky je ochutnávka potravin, o kterých bude v přednášce řeč.
Přednášet bude Pavel Houdek, který je veganem 18 let. Celou dobu se v oblasti rostlinného stravování vzdělává, často přednáší a publikuje. Vede web veganka.cz a spoluzaložil Vegan sport club.