Garden Food Festival v Pevnosti poznání (Olomouc)

Sobota 14. 5. 2016  14:00 - 18:00
Společenské akce
Garden Food Festival v Pevnosti poznání (Olomouc)

Vše, co jste kdy chtěli vědět o potravinách minulosti i budoucnosti (ale nevěděli, kde přesně se ptát)
- - -
Garden Food Festival o víkendu 14. - 15. května promění olomoucké Smetanovy sady v ráj milovníků (i experimentátorů!) kvalitních a zdravých potravin. Doprovodný program ve velkém zasáhne i muzeum vědy Pevnost poznání (konkrétně velký Laudonův sál v přízemí). O jídle se bude diskutovat, ale také se samozřejmě bude (zdarma!) ochutnávat!

Vstupenky na celý festival zde.
- - -

PŘEDNÁŠKY (sobota):

14.00 | TOMÁŠ SEDLÁČEK: STRAVA MÍRU V DOBĚ VÍRU
V dnešní době válek, hladomoru a zbytečného utrpení zvířat hledáme etické a bezbolestné varianty, jak nasytit lidi a zvláště pak co nejohleduplněji k přírodě. Veganství je jedna z cest jak to provést.
- - -
15.00 | JAKUB KREJČÍK – SUPERPOTRAVINY BUDOUCNOSTI
Jakub Krejčík je autorem prvního českého futuristického jídla z laboratoře, které pojmenoval MANA. Originální projekt se dostal do TOP 30 v soutěži Nápad roku 2014 a má stále vícenpříznivců. Připravena pro vás bude také malá ochutnávka!
- - -
16.00 | VERONIKA CHLÁDKOVÁ A KATEŘINA BALCAROVÁ:
MÍSTO VEJCE BANÁN A MÍSTO KAPRA HLÍVA
Veronika Chládková je vystudovaná historička, která svou vášen našla v pečení a vaření. S kamarádkou Kateřinou Balcarovou napsaly dvě populární veganské kuchařky, které jsou zároveň průvodcem světem rostlinné stravy. Knihy si budete moci zakoupit a připravena pro vás bude opět malá ochutnávka!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

INTERAKTIVNÍ PREZENTACE A OCHUTNÁVKY:

UPEČTE SI SVŮJ KVÁSKOVÝ CHLEBA
Dozvíte se, co je kvásek a jak se s ním vaří i peče. Budete si moci uhníst svůj kváskový chleba, který si pak doma upečete. V prodeji bude také první Kvásková kuchařka. Kvásek živý i sušený k ní dostanete jako dárek. Můžete se s autorkou poradit, ochutnávat a tvořit po celý den.
- - -
KUCHYNĚ V DĚJINÁCH!
Pro návštevníky budou připraveny informace o tom, jak stolovali a co jedli naši předkové od antiky až po válečné období. Některé recepty budou moci odvážní jedlíci ochutnat. Menu se bude skládat např. z protektorátní bramborové vánočky, krému z ničeho, středověké kaše a lahodného moku na zahřátí. To vše ve spolupráci s Cechem studentu historie.

Odkazy

Událost na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/229963187383289/

Událost na mapě

49.592899,17.257975

Vytisknout  

Podpořte Soucitně

 

Související články

Veganská večeře Praha (Vol. 60)
Vzdálená Veganská večeře (Vol. 1) online
Veganská večeře (Kroměříž)
No Internet Connection