Garden Food Festival v Pevnosti poznání (Olomouc)

Sobota 14. 5. 2016  14:00 - 18:00
Společenské akce
Garden Food Festival v Pevnosti poznání (Olomouc)
Přidat do kalendáře 14-05-2016 14:00 14-05-2016 18:00 Europe/Prague Garden Food Festival v Pevnosti poznání (Olomouc) ,

Vše, co jste kdy chtěli vědět o potravinách minulosti i budoucnosti (ale nevěděli, kde přesně se ptát)
- - -
Garden Food Festival o víkendu 14. - 15. května promění olomoucké Smetanovy sady v ráj milovníků (i experimentátorů!) kvalitních a zdravých potravin. Doprovodný program ve velkém zasáhne i muzeum vědy Pevnost poznání (konkrétně velký Laudonův sál v přízemí). O jídle se bude diskutovat, ale také se samozřejmě bude (zdarma!) ochutnávat!

Vstupenky na celý festival zde.
- - -

PŘEDNÁŠKY (sobota):

14.00 | TOMÁŠ SEDLÁČEK: STRAVA MÍRU V DOBĚ VÍRU
V dnešní době válek, hladomoru a zbytečného utrpení zvířat hledáme etické a bezbolestné varianty, jak nasytit lidi a zvláště pak co nejohleduplněji k přírodě. Veganství je jedna z cest jak to provést.
- - -
15.00 | JAKUB KREJČÍK – SUPERPOTRAVINY BUDOUCNOSTI
Jakub Krejčík je autorem prvního českého futuristického jídla z laboratoře, které pojmenoval MANA. Originální projekt se dostal do TOP 30 v soutěži Nápad roku 2014 a má stále vícenpříznivců. Připravena pro vás bude také malá ochutnávka!
- - -
16.00 | VERONIKA CHLÁDKOVÁ A KATEŘINA BALCAROVÁ:
MÍSTO VEJCE BANÁN A MÍSTO KAPRA HLÍVA
Veronika Chládková je vystudovaná historička, která svou vášen našla v pečení a vaření. S kamarádkou Kateřinou Balcarovou napsaly dvě populární veganské kuchařky, které jsou zároveň průvodcem světem rostlinné stravy. Knihy si budete moci zakoupit a připravena pro vás bude opět malá ochutnávka!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

INTERAKTIVNÍ PREZENTACE A OCHUTNÁVKY:

UPEČTE SI SVŮJ KVÁSKOVÝ CHLEBA
Dozvíte se, co je kvásek a jak se s ním vaří i peče. Budete si moci uhníst svůj kváskový chleba, který si pak doma upečete. V prodeji bude také první Kvásková kuchařka. Kvásek živý i sušený k ní dostanete jako dárek. Můžete se s autorkou poradit, ochutnávat a tvořit po celý den.
- - -
KUCHYNĚ V DĚJINÁCH!
Pro návštevníky budou připraveny informace o tom, jak stolovali a co jedli naši předkové od antiky až po válečné období. Některé recepty budou moci odvážní jedlíci ochutnat. Menu se bude skládat např. z protektorátní bramborové vánočky, krému z ničeho, středověké kaše a lahodného moku na zahřátí. To vše ve spolupráci s Cechem studentu historie.

Odkazy

Událost na Facebooku

Událost na mapě

49.592899,17.257975

Vytisknout  

Podpořte Soucitně

 

Související články

Kostka Pravdy (Zlín)
Benefiční palačinky (Praha)
Tichá ulička za kapry (Brno)
Vánoční ochutnávky pro veřejnost (Praha)
Tichá ulička za kapry (Ostrava)
Kostka Pravdy (Brno)
No Internet Connection