New Food Forum představí inovativní řešení v rostlinném sektoru a jejich rostoucí význam v budoucnosti potravinářství. Tato jedinečná B2B událost se uskuteční 18. dubna v Praze a zodpoví řadu otázek o nejnovějších trendech v udržitelném stravování, označování rostlinných produktů nebo o tom, jak vypadá evoluce výrobních procesů potravin.
„Připojte se k odborníkům a odbornicím, kteří se společně s retailery, výrobci potravin a zajímavými startupy zapojí do diskuse o roli rostoucího segmentu rostlinných alternativ v potravinářství. Konference je ideální příležitostí pro navázání nových partnerství, i vzhledem k tomu, že máme potvrzené účastnictvo ze všech relevantních obchodních řetězců, které v Česku působí,” zve organizátorka eventu a projektová manažerka Tereza Trávníčková.
Čeští a zahraniční přednášející odprezentují širokou škálu témat, mezi nimi například Martina Lokajová, CEO a spoluzakladatelka dánského Tempty Foods, která se bude věnovat mykoproteinu, udržitelnému a výživnému zdroji bílkovin z přírodního mycelia. Prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA CEO LCA Studio s.r.o. se zase zaměří na souvislosti měření uhlíkové stopy v rámci celého životního cyklu potravin.
Uskuteční se i panelová diskuse CEOs, moderována mediálním partnerem CzechCrunch. Ředitelstvo Tesca, McCarter, M-ocean a V-Label se zaměří na témata jako strategie a výzvy spojené s označováním a umisťováním rostlinných produktů v prodejnách, udržitelnost a snižování ekologické stopy při pořádání eventů nebo budoucnost trhu s rostlinnými alternativami z hlediska etiky a certifikací.
Tesco, generální retail partner konference, se snaží o inkluzivní a udržitelnější nabídku. „Účast na konferenci nám umožňuje aktivně přispívat k rozvoji a popularizaci rostlinných alternativ, tedy oblasti, ve které chceme být pro zákazníky jednička na trhu. Setkávání s předními odborníky nám zároveň umožňuje se účinněji angažovat ve prospěch změn ve stravovacích návycích, reagovat na aktuální trendy a lépe naplňovat očekávání zákazníků v oblasti zdravějšího a udržitelnějšího stravování.,” uvedla Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku, která je zároveň jednou z účastnic Panelové diskuse na eventu.
Akce se koná pod záštitou ministra životního prostředí Petra Hladíka, Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, agentury CzechTrade a městské části Praha 5.
Konference nabízí i prostor pro networking s dalšími profesionály a profesionálkami v odvětví. Během přestávek si můžete rozšířit svou síť kontaktů, občerstvit se lahodným veganským občerstvením či navštívit stánky partnerů konference a ochutnat jejich produkty, z nichž některé budou na český trh teprve uvedeny.
New Food Forum se uskuteční 18. dubna ve Vienna House by Wyndham Andel's Prague. Lístky na konferenci zakoupíte zde.