Co se vaří?
Každý všední den vaříme 2 meníčka, přičemž jedno je orientované na indickou kuchyni a druhé na kuchyni našich předků, současnou kuchyni evropskou i třeba jihoamerickou, ale vždy bezmasou. Pro přípravu pokrmů používáme čerstvé a kvalitní suroviny, vybraná koření a luštěniny. Naprostá většina zeleniny je od regionálních dodavatelů.
Pro koho?
Vaříme pro všechny, kteří přestali z různých důvodů jíst maso, nebo pro každého, kdo nemá v úmyslu jíst maso každý den a i třeba jen jako zpestření v záplavě smažených sýrů a květáku.
Za kolik?
Každé menu je složené z několika chodů – polévka, hlavní jídlo, většinou i dezert. Cenové rozpětí zatím držíme do 100 Kč za velké menu. Nám i Vám by mělo být jasné, že nechceme na úkor levných surovin tlačit cenu dolů a nabízet menu do 60 Kč a vařit polévku z prášku a mražených polotovarů. Na podobné laskominy je možné zajít jinam.
Co dále?
Dále je v Šambhale možné obdržet recept (případně na FB, nebo www) a nakoupit zde potřebné suroviny k přípravě většiny pokrmů zde vařených, mj. indické koření a oleje (naše škola přímo dováží z Indie), luštěniny všech známých i méně známých druhů, dále pak ajurvédskou kosmetiku – mýdla, zubní pasty, šampony, masážní a tělové oleje, naučnou literaturu, DVD, atd. prostě vše, co se ke zdravému stylu života hodí.
Co nás vedlo k otevření vegetariánské restaurace?
Jedním z hlavních důvodů jsou především velice omezené možnosti bezmasého stravování v našem městě, kdy sami se potýkáme s nemožností se dobře, kvalitně a zdravě najíst. Myšlenka na otevření jídelny zrála několik let, avšak definitivně uzrála v druhé půlce loňského roku. Velmi silným impulsem a nekonečnou studnicí informací je pro nás studium ajurvédy, které oba dva absolvujeme. Naším cílem je v prvé řadě dokonalá spokojenost strávníků, kterým není lhostejné, čím vlastní tělo vyživují. Můžete se těšit, že si sami budete moci ověřit, že jídlo dokáže léčit.