Jste zde

VEGANSKÉ "VEJCE" NA TVRDO

Ingredience receptu: 
1 tofu natural (nejlépe Lunter/Toppo), černá sůl (či lahůdkové droždí), kurkuma, řepkový olej.
Postup: 

Tofu překrojíme na dva přibližně stejně velké čtverce, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek a dáváme si pozor, abychom se neprodlabali skrz. V misce s vodou rozpustíme 4 špetky černé soli (nebo i více) a naložíme do ní budoucí "bílky", tedy to, co zbylo po vydlabání. V jiné misce rozmačkáme vidličkou vydlabané vnitřky, přidáme čtyři špetky černé soli (nebo dle chuti), 1 - 2 lžičky řepkového oleje a dvě špetky kurkumy na obarvení. Nemáme-li černou sůl, rozmíchejte vnitřky s 1 - 2 lžícemi lahůdkového droždí (ne obyčejné!). Bílky vyjmeme ze slané vody a pečlivě napěchujeme vytvořenými žloudky. "Tofujce" je ideální přílohou např. ke koprové omáčce, které dodá potřebné bílkoviny.

Pozn.: Černou sůl seženete v obchodech s kořením, zdravých výživách nebo na internetu.