Jste zde

ZELŇAČKA

Ingredience receptu: 
1 cibule, 5 brambor, 1 vegetariánský párek Kalma (nebo uzené tofu či tempeh), sůl, pepř, kmín, sladká paprika (koření), zeleninový bujón, kyselé zelí, 1 sojová smetana, 1 lžíce hl. mouky, zelená petržel.
Postup: 

Nakrájíme cibuli, dáme na rozpálený olej, přidáme brambory nakrájené na kostičky, veg. párek na kostičky (nebo uzené tofu/tempeh, ale možné zcela vynechat), sůl, pepř, drcený kmín a sladkou papriku. Osmahneme, poté zalijeme vodou, přidáme kostku zel. bujónu a vaříme 20 min (nebo až změknou brambory). Kyselé zelí (dvě hrsti) nasekáme na drobno, přidáme do polévky. Povaříme asi 15 minut, zalijeme rostlinnou smetanou s hl. moukou (lžíce). Nakonec přidáme zelenou petrželku. Podáváme s chlebem.