Jste zde

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

Ingredience receptu: 
1 trs hlívy ústřičné (300 g), olej, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru (200 g), 2 stroužky česneku, jíška, kostka zel. bujónu, špetka pepře, 1/2 lžičky kmínu a majoránky, lžička sladké papriky, hrst zelené petržele.
Postup: 

Do litru vody dáme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli ji poprášíme paprikou a přidáme protlačený česnek.

Do vody k hlívě ústřičné dáme pepř, kmín, majoránku a zeleninový bujón. Poté přidáme orestovanou zeleninu, jíšku z oleje a mouky a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec do hrnce přidáme petrželku, prmícháme a podáváme s pečivem. Tuto sytou polévku lze servírovat i jako hlavní jídlo