Jste zde

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Ingredience receptu: 
100g sojových kostek nebo balíček Seitanu (speciál), olej, 2 cibule, sladká a pálivá paprika, mletý kmín, mletý pepř, sůl, zel. bujón, 300g kysaného zelí, 2st. česneku, mouka (příp. trocha sojového jogurtu nebo sojové mléko + bramborový škrob + ocet).
Postup: 

Nejprve připravíme sojové kostky: vložíme je do hrnce, zasypeme kořením, zakapeme soj. omáčkou, přidáme kostku zeleninového bujónu, zalijeme vroucí vodou a mírně vaříme 10 minut. Poté je scedíme a zbavíme přebytečné vody. Pokud používáme seitan, tak jej pouze nakrájíme na kostky. Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, poté kostky a restujeme. Přidáme lžičku sladké, půl lžičky pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, opepříme, osolíme a lehce poprášíme hl. moukou (kořením nešetříme). Zalijeme zel. vývarem a dusíme 15min. Kysané zelí dáme na síto, lehce propláchneme vodou a nakrájíme na menší kusy. Ke kostkám přidáme zelí a rozetřený česnek a krátce povaříme. Nakonec můžeme zahustit kys. smetanou s moukou a podáváme s houskovými knedlíky. Se seitanem je to lepší, sojové kostky jsou levnější.