Jste zde

TAGLIATELLE S HOUBAMI JAMIE OLIVIERA

Ingredience receptu: 
Směs hub (lišky, ryzce, hříbky apod.), olivový olej, pepř, sůl, 3 st. česneku (nasekaného), 2 lžíce rostlinného másla, ½ lžičky citrónové šťávy, petrželka, 2 hrsti vegan sýru (není nutný), těstoviny Tagliatelle (Fettucine)
Postup: 

Směs hub vložíme do pánve na hodně rozpálený olej. Hub dáme co nejvíce, jelikož jejich objem se hodně zmenší. Mícháme a až dostanou houby správnou barvu, osolíme a opepříme. Na kraj pánve dáme nasekaný (ne protlačený) česnek a po chvíli jej promícháme s houbami. Ke konci přidáme malinko citrónové šťávy.

Sejmeme ze sporáku a přidáme dvě lžíce rostlinného másla nakrájeného na menší kousky (necháme jej rozpustit pouze zbytkovým teplem). K hotové směsi přidáme nasekaný svazek petrželky. Těstoviny uvařené „al dente“ (ne rozvařené) přidáme ke směsi (můžeme i s trochou vody, aby jídlo nebylo suché). Před podáváním přidáme nahoru trochu nasekané petrželky a pokud máme, tak trochu veganského sýru.