Jste zde

FALAFEL TABOULEH

Ingredience receptu: 
Falafel, 400g rajčat, 100g petrželky kudrnky, 100g suchého cous cousu, 1 citrón, 1 cibule, 50ml olivového oleje, sůl, pepř, sojový jogurt, česnek, harisa nebo chilli pasta.
Postup: 

Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nasekáme nadobno a vše smícháme (ve směsi by mělo být dost vody z rajských). Do směsi přidáme sušený kuskus, citr. šťávu, dostatek olivového oleje, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme. Rostlinný jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. Na talíř dáme salát, poklademe kuličkami falafelu, přelijeme jogurtovým dipem doplněným o lžičku harisy nebo chilli pasty. Harisa se prodává buď jako pasta v malé sklenici nebo v sypkém stavu ve specializovaných obchodech s kořením. V mističce ji rozmícháme s trochou vody a olivovým olejem do konzistence pasty.

Foto: Možno podávat též s hummusem