Jste zde

Vánoce

 

Veganské vánoce nabízí mnoho variant. Tradiční vánoční pokrm houbový kuba bývá veganský sám o sobě (není-li uvařen z másla či sádla). Existují však i veganské varianty novější tradice - kapra s bramborovým salátem, který ovládl české kuchyně během 20. století. Experimentujte s novými recepty a zajisté objevíte to pravé vánoční jídlo pro vás.

Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Hlíva ústřičná, plátkové mořské řasy (nori či kombu), řepkový olej, sůl, pepř, provensálské koření, mouka, strouhanka.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Větší celer (350g - 400g po oloupání), sáček ovesných vloček (500g), půl sáčku rybího koření, nori vločky (nejsou nutné), 2 lžíce sojové omáčky, 1/4 - 1/2 l zeleninového vývaru (např. z kostky), strouhanka, olej na smažení.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Sojové plátky (BonaVita), 1-2 lžíce sojové omáčky, pepř, sůl, plnotučná hořčice, česnek, mouka, strouhanka, olej.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
300g krup, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného másla (či olej), drcený kmín, majoránka, mletý pepř, sůl.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
5 brambor, 1 cibule, 1-2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, sůl, pepř, cukr, ocet, kyselé okurky, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, sojanéza,
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
300 g hladké mouky, 300 g celozrnné hladké mouky, 1/2 droždí (+ trochu vody + hladká mouka - vše dohromady půl hrnku), 200 g cukru, 1 - 1 a 1/2 hrnku (240-360 g) rostlinného mléka (kokosové, ovesné, rýžové, sojové), šťáva z 1 citronu, 100 g rozinek, 8 lžic tekutého kokosového tuku (cca 100g)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Celer, ocet, sůl, pepř, koření, trojobal nebo hraška, olej