Výborné veganské recepty nejen pro vegany a vegetariány. Zdravě, chutně a eticky.

Míchaná tofíčka

Míchaná tofíčka

Rozmačkané tofu díky černé soli a sypkému lahůdkovému droždí získá chuť blízkou míchaným vejcím
Fazolová pomazánka / dresink

Fazolová pomazánka / dresink

Fazolové pomazánky jsou oblíbené hlavně díky vysokému obsahu bílkovin. Doporučujeme jako povinnou součást každé lednice, nejen pro příp

Těstoviny à la mac & cheese

Těsoviny se sýrem bez sýra, i tak se dá připravit toto oblíbené americké jídlo, navíc v mnohem zdravější podobě.

Španělský tofu ptáček (bez ptáčku)

Tofu ptáčka si zamilují i odpůrci bílého tofu, neboť se v syté kořeněné omáčce změní k nepoznání. Není uho jako uho.

Burritos s guacamole

Oblíbená mexická dobrota z pinto fazolí, avokádové pasty a rostlinného sýra.

Fondue (vegan)

S fondue budete za hvězdu na domácí party či oslavě Silvestra. Doba pokročila a nabízí i chuťově dobré náhrady sýrů, který původně tv...

Vegan sloppy joe's

Oblíbený a chutný americký recept na burger z mletého tempehu.

Veganské „vejce" na tvrdo (tofujce)

Vejce, které není vejcem? V rostlinné kuchyni je možné vše! Pokud vám dosud chybělo vejce např. ke koprové omáčce, čočce nebo špenátu,...

Tempeh na smetaně

Opravdu luxusní a přitom nenáročný recept, který si oblíbí celá rodina. Ideální k nedělnímu obědu. Slaný tempeh, hořká rukola a sladk...

Perník (vegan)

Oblíbená rychlá buchta, kterou lze snadno upravit do veganské verze záměnou mléka za rostlinné a vynecháním vejce.

Olivové paté

Jednoduchá a rychlá pomazánka, ideální na chlebíčky či jednohubky pro všechny milovníky oliv.

Boršč

Věděli jste, že boršč je historické jídlo ruské a ukrajinské národní kuchyně? To nám ale nebrání, abychom si jeho veganskou verzi zkusi...

Gnocchi al funghi (houbové bramborové noky)

Italský recept ve veganské variantě, kdy jsou gnocchi doplněny o krémovou omáčku plnou hub.

Tofu (či nekuře) na paprice

Jednoduchá alternativa české klasiky "slepice na paprice", která se skvěle hodí k placatým nudlím, ale i k rýži či houskovému knedlíku. ...

Zapečený květák po indicku

Květák je v našich končinách poněkud opomíjenou zeleninou, která se obvykle smaží v trojobalu. Zkuste jej zařadit do jídelníčku více, t...

No Internet Connection