Oblíbená rychlá buchta, kterou lze snadno upravit do veganské verze záměnou mléka za rostlinné a vejce za banán.

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmícháme „mléko“, banán, olej a 1 lžíci citr. šťávy, vše vlijeme do sypkých surovin
a vypracujeme hladší těsto. Pokud by se nám těsto zdálo příliš tuhé, můžeme přidat ještě trochu mléka. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní poté nalijeme. Troubu rozehřejeme na 170-180 ° C a perník pečeme asi 30 minut. Samozřejmě záleží na tom, jak silnou vrstvu jsme vytvořili.

Až perník vychladne, můžeme ho ozdobit třeba polevou vytvořenou z moučkového cukru a zbylé citronové šťávy.