Lahodná polévka bohatá na železo a bílkoviny ze snadno stravitelné červené čočky.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na řepkovém oleji, krátce na to přidáme na malé proužky nakrájenou mrkev a celé či přepůlené stroužky česneku a osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, poprášíme kořením (římský kmín, pepř, kari, řecké seno apod.), osolíme, přidáme sojovou omáčku, zamícháme a po pár minutách zalijeme vodou. Do vody přisypeme červenou čočku a po 10 minutách cous cous (netřeba dlouho vařit) nebo obilniny typu bulgur (je třeba povařit déle) a vaříme do doby, kdy čočka zežloutne, změkne a z části se rozpadne (zahustí polévku). Podle potřeby dosolíme (můžeme přidat i citronovou šťávu) a podáváme ozdobené perželkou.