Lahodná kombinace základmích surovin s asijským nádechem díky pálivému koření a kokosovému mléku.

Namočíme fazole "černé oko" na minimálně 6 hodin do studené vody. Poté vodu vyměníme a vaříme alespoň 30 minut (do měkka). Hnědou rýži vložíme do vařící osolené vody a vaříme 30-45 minut (resp. dle informací na obale) a průběžně kontrolujeme, zda se voda nevypařila (případně dolijeme).

Nakrájíme cibuli, rozehřejeme olej v kastrolu a zprudka osmažíme cibuli (3 minuty). Nakrájíme zázvor a chilli na drobno, protlačíme česnek a přidáme do rendlíku a smažíme pár minut. Přidáme rýži a zprudka smažíme další minutu. Přidáme kokosové mléko, vodu (na začátku málo a přidáváme podle potřeby), tymián, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, přikryjeme a dusíme. Zcedíme a propláchneme fazole, přidáme k rýži, chvíli povaříme až se vstřebají všechny tekutiny. Podle potřeby dochutíme (dosolíme) a podáváme.