Jste zde

voda

Vodní stopu jednotlivých produktů najdete na webu WaterFootPrint.org (Product Gallery)

Chování zvířat pro potravu má kromě zřejmých etických důsledků i bolestivý dopad na životní prostředí. Znečištění vody a vzduchu, odlesňování a úbytek přírodních zdrojů jsou pouze střípky tohoto dopadu. Článek, který byl publikovaný v Sustainability of Water Qualify and Ecology, se zabývá rostlinnou a živočišnou výrobou v Rakousku...

Film Cowspiracy (Kravspirace), ze kterého pochází následující ukázka, se zabývá otázkou, proč se velké ekologické organizace vyhýbají tématu živočišné výroby, přestože je jednou z hlavních příčin klimatických změn a plýtvání vzácnými zdroji. Tématem přiložené ukázky je spotřeba vody.

Přední vědci vydali jedno z nejvážnějších varování. Podle nich by se téměř celá lidská populace měla během čtyřiceti let přeorientovat na vegetariánství, jinak se nepodaří zabránit katastrofickému nedostatku potravin, píše server Guardian.

Alternativní výroba masa by oproti běžné vyžadovala jen procento dosavadní plochy a dvě procenta vody. Skleníkové plyny by klesly na desetinu. Všichni potřebujeme protein. Primárním zdrojem plnohodnotných bílkovin je maso. Je ale maso nejefektivnějším způsobem, jak se k základní součásti lidské stravy dostat? Futurologové i vědci z celého světa mají jasno: rozhodně nikoli.