Jste zde

podniky

 

V úterý 9. 9. 2014 byla v Praze otevřená nová raw-veganská kavárna MyRaw Café. Za projektem stojí rodina veganů, kterou jste mohli zahlédnout v komunitním videoklipu 50 důvodů proč být veganem. Pro paní Miroslavu Malaníkovou, která je právničkou a raw vegankou, je kavárna splněným snem. Její manžel Miloš Malaník, který je veganem a ředitelem zásilkové firmy, měl zase sen otevřít hospodu, přičemž kavárna se stálou nabídkou jídla se tomuto snu velice blíží.

[Aktualizace: tato restaurace je bohužel od 30. června 2016 zrušená.]

V neděli 1. září se v Praze (ostatně jako každou první neděli v měsíci) konala komunitní večeře "Vegan dinner DIY Praha". Tentokrát ji svou návštěvou poctil i zakladatel a ředitel serveru HappyCow.net Eric Brent a jeho kolega a spoluvlastník serveru Ken Spector.

Aktualizace: v červenci 2014 tento obchod s bufetem bohužel skončil nicméně na začátku roku 2015 se přemístil do Loving Hutu Černá Labuť!

V pražském Karlíně byla na konci září otevřena čistě veganská samoobsluha All Vegan s občerstvením od Loving Hutu.

V sobotu 1. června 2013 byla v Praze otevřena nová (v pořadí již 14.) veganská restaurace Loving Hut. Nachází se v útulných podzemních prostorách (viz fotografie) nedaleko tramvajové zastávky Bruselská a I.P.Pavlova. Zajímavostí je, že má jiného majitele než ostatní podniky Loving Hut. V době od 11 do 15 hodin si můžete vybrat z bohaté nabídky samoobslužného bufetu. Restaurace byla v roce 2014 přejmenována na mr. Hau.

Na facebookových stránkách oblíbeného německého supermarketu Veganz se dnes objevil obrázek německé a české vlajky s tímto popiskem:"Dnes jsme v Praze založili firmu Veganz CZ s.r.o. a těšíme se, že zde budeme moci co nejdříve otevřít naší první filiálku. Podrobnosti již brzy..." První pobočku dnes již známé sítě veganských supermarketů Veganz založil Jan Bredack v německém Berlíně. Bredack chtěl vytvořit místo, kde lidé s přesně vymezenou stravou budou moci nakupovat "nekomplikovaným" způsobem.

Přemýšlíte, že zanecháte konzumace masa (nebo všech živočišních výrobků), ale neznáte ve svém okolí nikoho, kdo by vás alespoň trochu nasměroval? Tento článek je věnován všem začínajícím vegetariánům a veganům. Neobsahuje žádná PROČ (ty si můžete přečíst např. ve FAQ článku nebo argumentech), ale jenom JAK na to. Pokud byste měli další dotazy či připomínky, napište nám na email info@soucitne.cz a článek rádi rozšíříme.

Dali byste si cappuccino se sojovým mlékem nebo vydatnou snídani bez vajíček? V tom případě se máte na co těšit. V Praze již 14. dubna otevře čistě veganské bistro s kavárnou Moment. Nachází ze kousek od Jiřího z Poděbrad ve Slezské ulici 62.

Server iDNES provedl srovnávací test pravdivosti nabídky českých fastfoodů a porovnal oficiální fotografie nabízených jídel s realitou, která je naservírována zákazníkovi. Zatímco ze všech obrázků dýchá svěžest, šťavnatost a krásně nazdobená obloha, skutečné jídlo k zakousnutí až tolik neláká.

BERLÍN - Stát se veganem je podle mínění některých lidí zdravou volbou, ale není to snadné, jakmile dojde na luštění etiket zboží a pátrání po zvířecích vedlejších produktech schovaných uvnitř.