Jste zde

ZAPEČENÝ PLNĚNÝ LILEK

Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 1 střední lilek, 2 jarní cibulky, 2 stvoly řapíkatého celeru, 1 menší červená paprika, 1 větší rajče (nebo 3 cherry), lžíce kečupu, 1-2 špetky chilli, sůl, uzené tofu, uzený tavenýr (veganský sýr, není nutný), 1 kalma chilli párek, olivový olej.
Postup: 

Lilek podélně rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme a část vnitřku si ponecháme a nakrájíme na malé kostičky. Na olej dáme cibulku, vnitřek lilku, na kostičky nakrájenou papriku, rajče, řap. celer, párek a orestujeme. Podlijeme trochou vody, aby seto nepálilo. Před koncem přidáme kečup, na malé kostičky nakrájené uzené fotu, chilli, sůl a vaříme než se nezbavíme vody. Půlky lilku položíme do zapékací misky na alobal, naplníme směsí, posypeme uzeným tavenýrem a dáme do trouby na 220°C přibližně na půl hodiny, dokud na povrchu nezhnědne.