Jste zde

RATATOUILLE S KUSKUSEM

Ingredience receptu: 
1 velký lilek, 1 menší cuketa, 400 g masitých rajčat, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 300 g kuskusu, 1/2 l rajčatového pyré (passata).
Postup: 

Zeleninu omyjeme. Z lilku a cuket odkrojíme stopky, mírně vydlabeme dužinu (je li tužší) a nakrájíme na kostičky. Rajčata přelimjeme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a stopku a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a lilek dohněda. Poté přidáme cuketu, česnek, sůl a pepř. Přilijeme račatovou šťávu, 1/2 l vody a přidáme kuskus. Na malém plameni necháme asi 10 minut podusit a mícháme, aby se směs nepřipálila. Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata a případně doplníme vodu. Nakonec můžeme ochutit trochou sojkyšky, sojového jogurtu nebo jinou alternativou kysané smetany.