Jste zde

TOFU (a la slepice) NA PAPRICE

Ingredience receptu: 
Tofu natural, sladká a pálivá paprika, sypký zel. bujon, olej, sojová omáčka (Shoyu) zel. bujón, zak. soj. smetana (nebo obyč rostlinná + 1 lžička octa a hl. mouka), pepř, sůl.
Postup: 

Tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, posypeme paprikou a sypkým zel. bujonem (a la vegeta). Rozehřejeme olej (či rostlinné máslo), na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme vodou, přidáme zel. bujón nebo trochu soli. Necháme povařit, přidáme veganskou kysanou smetanu (např. Joya Crémesse, Sojkyšku nebo sojový jogurt) nebo obyčejnou rostlinnou smetanu s rozmíchanou lžící hladké mouky a k ní lžíci octa. Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme instantní jíškou. Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Fettucine).