Jste zde

ŠPANĚLSKÝ TOFU PTÁČEK (BEZ PTÁČKU)

Ingredience receptu: 
Tofu natural, 3 střední cibule, gulášové koření (paprika, majoránka, mletý kmín), pálivá paprika, zel. bujón, pepř, sojová omáčka (příp. černá sůl), plnotučná hořčice, tmavá jíška (může být instantní), 5 kyselých okurek.
Postup: 

Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme za stálého míchání až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Přidáme 3 lžičky gulášového koření (podle množství lze více) a lžičku pálivé papriky. Tofu nakrájíme na kostičky, pokapeme trochou sojové omáčky (příp. posypeme i trochou černé soli pro vajíčkové aroma) přidáme do hrnce, opepříme a za stálého míchání ještě trochu osmažíme, aby tofu nasáklo chuť koření. Po chvíli zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby), vhodíme kostku bujónu a vaříme. Přidáme 1-2 lžičky plnotučné hořčice, zahustíme tmavou jíškou (nebo si opražíme lžici mouky na oleji), nakrájíme kyselou okurku (přepůlené kroužky), vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme. Na závěr ochutnáme a pokud jídlo není dostatečně pikantní, tak dochutíme kořením. Podáváme s dlouhorznnou rýží uvařenou v osolené vodě s půl lžičkou kurkumy a hřebíčkem.