Jste zde

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA (vegan)

Ingredience receptu: 
3 rohlíky (u kupovaných je třeba ohlídat sádlo), instantní kukuřičná polenta nebo cizrnová mouka, uzené tofu, uzený tempeh, strouhanka (nebo pečící papír), řepkový olej, sůl (ideálně černá sůl), pepř, majoránka, kopřivy, zelená petržel, čerstvý špenát.
Postup: 

Nakrájíme rohlíky a navlhčíme zel. bujónem. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, uzený tempeh a případně další veg výrobky (Lunter chilli párky, sojový salám apod.). Přidáme nasekané zelené bylinky, sůl (černá sůl dodá vaječnou chuť), pepř a majoránku. Poté ke směsi dáme ve vodě rozmíchanou polentu nebo cizrnovou mouku, aby byla dostatečně hustá (množství dle velikosti formy). Pečící formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou nebo použijeme pečící papír.

Vlijeme směs a pečeme ve střední části trouby na 180-200°C do růžova. Podáváme s bramborovým salátem a zeleninovou oblohou dle chuti (kyselá okurka, paprika, řapíkatý celer apod.).

Související recepty: