Jste zde

VLÁČNÁ MAKOVÁ BUCHTA (bez cukru a lepku)

Ingredience receptu: 
3 jablka (cca 500g), šťáva z 1 citrónu, 250 ml rostlinného mléka, 250 g sušené datle, 80 ml oleje, 250 g pohankové mouky, 200 g mletého máku, 1 lžíce mletého lněného semínka, 1/2 lžíce pečícího prášku. Poleva (volitelně): 1/3 sklenice rostlinného mléka, 3 lžíce xylitolu/agovového sirupu/cukru, 2 lžíce kokosového oleje, 3-4 lžíce kakaa
Postup: 

Jablka nastrouháme nahrubo (můžou být i se slupkou) a zalejeme je citrónovou šťávou. Smícháme datle namočené a rozmíchané v rostlinným mléku, olej a pohankovou mouku. Dále přidáme mleté lněné semínko a mletý mák. Všechno důkladně zamícháme vidličkou.

Na plech doporučuji použít pečící papír. Pečeme cca 25-30 minut na 180°C. Necháme vystydnout a připravíme polevu. Kokosový olej rozpustíme, přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Udělat lze i klasickou polevu z rozpouštěné čokolády a vody/rostlinného mléka.