Jste zde

VAFLE (vegan)

Ingredience receptu: 
Pro dvě osoby: 1 hrnek rostlinného mléka (sojové, ovesné aj.), 1 polévková lžíce mletých lněných semínek (lze vynechat), 1 hrnek hladké celozrnné či bílé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva (půl pytlíčku), polévková lžíce třtinového cukru, větši špetka soli a 2 - 3 polévkové lžíce řepkového oleje.
Postup: 

V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Do hrnku s rostlinným mlékem přidáme olej a mletá lněná semínka (ta se přidávají kvůli výživové hodnotě) a zamícháme. Poté tekutinu vlijeme do mísy a pečlivě promícháváme. Těsto by mělo být trochu husté (viz fotky níže). Necháme alespoň pět minut stát a mezitím si rozpálíme vaflovač. Do rozpáleného vaflovače vlijeme těsto, opatrně zavřeme a necháme péct 5 - 7 minut (záleží na výkonu přístroje). Opatrně otevřeme a pokud se těsto stále ještě lepí na stěny a vafle se trhají uprostřed, znamená to, že je třeba je péct ještě pár minut.

Podáváme přelité javorovým sirupem, rostlinnou šlehačkou či marmeládou (fajnšmekři zkombinují vše najednou :)