Jste zde

PERNÍK (vegan)

Ingredience receptu: 
350 g polohr. mouky, 1 kyp. prášek do perníku, 220 g třtinového cukru, 20 g kakaa, 100 g suš. ovoce, 200 ml rostlinného mléka (rýžové, sójové aj.), 1 banán, 150 ml oleje (např. řepkový), 3 lžíce citronové šťávy, 75 g moučkového cukru.
Postup: 

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmícháme „mléko“, banán, olej a 1 lžíci citr. šťávy, vše vlijeme do sypkých surovin
a vypracujeme hladší těsto. Pokud by se nám těsto zdálo příliš tuhé, můžeme přidat ještě trochu mléka. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní poté nalijeme. Troubu rozehřejeme na 170-180 ° C a perník pečeme asi 30 minut. Samozřejmě záleží na tom, jak silnou vrstvu jsme vytvořili.

Až perník vychladne, můžeme ho ozdobit třeba polevou vytvořenou z moučkového cukru a zbylé citronové šťávy.

Související recepty: