Jste zde

JÁHLOVÁ KAŠE

Ingredience receptu: 
250g jáhel, ½ l rostlinného mléka (sojové, rýžové atd.), sůl, 30g rostlinného másla (lze nahradit olejem), 50g cukru, skořice, sušené švestky (nejsou nutné).
Postup: 

Jáhly opereme, dvakrát spaříme vařící vodou. Dobře je vždy ve vodě promícháme a scedíme. Potom na ně nalijeme vařící rostlinné mléko, přidáme sůl, malý kousek omastku a jáhly na mírném ohni uvaříme do měkka. Jsou-li jáhly ještě tvrdé a mléko se už vyvařilo, přilijeme ještě trochu vařícího mléka. Jednotlivé porce poléváme rozpuštěným rostlinným máslem a sypeme cukrem a skořicí. Při dováření můžeme do jáhel přidat předem namočené sušené švestky. Kdo nemá rád skořici, může si porci posypat kakaem. Toto jídlo je typově podobné krupicové kaši, ale je zajímavější.