Jste zde

COUS COUS SALÁT

Ingredience receptu: 
Směs salátů (např. listový, lollo rosso, ledový, rukola, polníček), cous cous, olivový olej, citron. šťáva, koření (např. směs na saláty, bazalka apod). Případně ještě okurky, rajské nebo olivy dle chuti.
Postup: 

Připravíme si cous cous podle návodu - dáme vařit 1dl vody s dvěma lžičkami olivového oleje a půl lžičkou soli. Když se voda vaří, sejmeme s ohně a nasypeme 1dl cous cousu, promícháme a až se voda vstřebá, tak přiklopíme pokličkou a necháme 2 minuty bobtnat. Poté znovu dáme ještě na chvíli na oheň a mícháme vidličkou, aby se oddělila jednotlivá zrníčka a necháme vychladnout v lednici. Listy různých druhů salátů natrháme na větší kusy (někdy se prodává již natrhaná barevná směs různých listů), přelijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti a nakonec přidáme cous cous a pečlivě promícháme. Podle chuti můžeme přidat i další zeleninu (okurky, rajské, olivy, papriky apod.).