Jste zde

OLIVOVÉ PATÉ

Ingredience receptu: 
Pro 4 osoby: Sklenice (cca450ml) vypeckovaných černých nebo zelených oliv, 1 st. česneku, bazalka (nejlépe čerstvá), případně mandle či jiné ořechy.
Postup: 

Známé též jako olivová tapenáda.

Olivy, na tenké plátky nakrájený česnek a čerstvou bazalku vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Máte-li šnekový odšťavňovač, určitě ho použijte (vše smícháte a výsldnou tuhou a tekutou část pak jednoduše smícháte). Tato směs se hodí jak na opečený chléb, tak na jednohubky a chlebíčky (ozdobené vlašskými ořechy, cherry rajčetem, bazalkou, petrželí apod.). Do směsi lze pro zpestření zamixovat i mandle či jiné ořechy.

Doporučujeme hotovou pomazánku skladovat v uzavřené sklenici od použitých oliv - v lednici tak vydrží cca týden (dle úrovně hygieny skladování:).