Jste zde

BORŠČ

Ingredience receptu: 
250g cibule, olej, 500g rajčat, 2 stroužky česneku, 750g červené řepy, 3 celerové řapíky, 750g brambor, 500g bílého zelí, 1 a ½ zel. vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka cukru, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, 1 svazek petrželky, 2 snítky kopru, (případně sojový jogurt či sojkyška na ozdobu)
Postup: 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme 1 minutu působit, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Celerové řapíky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně veliké kostky. Bílé zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli podusíme na oleji do sklovita. Přidáme zeleninu a asi 15min dusíme na mírném plameni. Přilijeme vývar, okořeníme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou a necháme dalších 30min povařit. Zelené bylinky omyjeme, nahrubo nasekáme a část z nich odložíme stranou. Zbytek vmícháme do polévky. Polévku podáváme s lžičkou sojového jogurtu (není nutný) a posypeme zbývajícími bylinkami.