Jste zde

FONDUE (vegan)

Ingredience receptu: 
100 g nesýru např. Violife či VeganLife, 1 lžička hl. mouky, 1/4 lžičky muš.oříšku, 1/8 lžičky mletý bílý pepř, 0,1 l suchého bílého vína, 1 větší stroužek česneku, 4 toastové chleby či půl bagety, případně též 2 lžíce lahůdkového droždí, sůl a trocha vody.
Postup: 

Víno dáme do menšího kastrůlku, rozmícháme v něm mouku (lze vynechat) a mírně ohříváme. Vsypeme na opravdu maličké kousky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhaný nesýr, mouku a koření (možno dolít trochu vody či vína dle potřeby, sovněž směs můžeme osolit). Když je nesýr rozpuštěn, přemístíme hmotu do předehřátého fonduovače a podáváme s opečenými malými kostkami pečiva (toastový chléb opečeme v topinkovači a poté nakrájíme, bagetu nakrájíme a osmahneme na pánvi), které do zahřívané hmoty namáčíme.

Související recepty: