Jste zde

FAZOLE PO MEXICKU

Ingredience receptu: 
Olej, větší cibule, 1 menší cuketa, 3 stroužky česneku, oregáno, bazalka, pepř, chilli (nebo směs „Mexické bylinky“), cikánská omáčka, kečup (nebo rajčatové pyré), konzerva červených fazolí ve slaném nálevu nebo v pytlíku, kukuřice (není nutná).
Postup: 

Olej, větší cibule, 1 menší cuketa, 3 stroužky česneku, oregáno, bazalka, pepř, chilli (nebo směs „Mexické bylinky“), cikánská omáčka, kečup (nebo rajčatové pyré), konzerva červených fazolí ve slaném nálevu.

Na olej cibulku (nebo dvě), na kostičky nakrájenou cuketu

(bez vnitřků), až cuketa zežloutne a cibule zesklovatí, tak česnek, okořenit oregánem, bazalkou, pepřem a chilli. Přidat cikánskou omáčku a kečup (nebo rajčatové pyré - nikoliv protlak) a nakonec konzervu fazolí (trochu nálevu odlít) nebo den předem namočené fazole z pytlíku. Můžeme přidat i hrst zmrazené či čerstvé kukuřice. Směs by měla být hustá. Pokud není, tak ještě chvíli vařit. Podávat s chlebem nebo s kukuřičnými cracery např. Chio Tortillas (pikantní).