Jste zde

MUNGO A ZELENINA NA KARI

Ingredience receptu: 
Klíčky mungo fazolí (nebo nenaklíčené, ale uvařené), 3 mrkve, půl celeru, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného másla, kari, sůl, bílý pepř, kostka zel. bujonu, 100 ml rostlinné smetany.
Postup: 

Cibuli, celer, mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme rostlinné máslo (případně olej), orestujeme cibuli a po chvíli přihodíme celer a mrkev. Poprášíme kari kořením (asi 3 lžičky) a několik minut smažíme. Poté podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 10 min. Zahustíme sojovou smetanou, dochutíme kari, solí a pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme mungo fazole (3 - 4 hrsti) a směs krátce prohřejeme, ale nevaříme (kvůli znehodnocení výživových látek). Podáváme s dlouhozrnnou rýží.

PS: Klíčení munga je velmi snadné - návod zde.

Související recepty: