Jste zde

LUSKY NA SMETANĚ

LUSKY NA SMETANĚ
Štítky: 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 200g zelených lusků (čerstvé, mražené či z plechovky), jíška, sojkyška (nebo rostlinná smetana, ocet, bramborový škrob), 4 špetky soli, půl lžičky pepře. Příloha - brambory.
Postup: 

Do kastrolu dáme zelené lusky, vaříme do měkka (mražené a z plechovky jsou hned), přidáme trochu světlé jíšky (např. instantní Knorr) a zamícháme. Přidáme sojkyšku, osolíme (pozor - lusky z konzervy jsou slané), opepříme. Nemáme-li sojkyšku, použijeme sojovou smetanu a lžičku octa. Omáčku lze posléze krásně zahustít s pomocí bramborového či kukuřičného škrobu (rozmícháme lžíci v pul deci vody a za stálého míchání přilijeme do omáčky). Podáváme s bramborami.