Jste zde

FAZOLOVÉ LUSKY NA SMETANĚ

Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 200g zelených fazolových lusků (čerstvé, mražené či z plechovky), rostlinná smetana (ideálně zakysaná např. sojkyška či veganský jogurt, ale není nutné), ocet, bramborový či kukuřičný škrob, 4 špetky soli, půl lžičky pepře, brambory, (případně také tofu natural s černou solí a kurkumou).
Postup: 

Do kastrolu s trochou vody vhodíme zelené lusky a nejsou-li mražené či z plechovky, tak vaříme do měkka (mražené a z plechovky stačí ohřát). Přidáme rostlinnou smetanu, osolíme (pozor - lusky z konzervy jsou slané) a opepříme. Nemáme-li zakysanou smetanu, přidáme ještě lžíci octa. Zahustíme lžící škrobu rozmíchanou s vodou nebo jíškou (možno i instantní) a mícháme do zhoustnutí. Není-li omáčka dost hustá, necháme vyvařit nebo přidáme další škrob či jíšku. Podáváme s vařenými bramborami. Doporučuji přidat na oleji zprudka opečené plátky tofu, které jsme předtím poprášili černou solí (to je nutné pro získání vaječné chuti) a kurkumou (kvůli barvě).