Jste zde

ČOČKA NA KYSELO

Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 200g sušené zelené čočky (1 hrnek), řepkový olej, 1 - 2 cibule, sůl, majoránka, 1 stroužek česneku, cukr, 1 lžíce octa, kyselé okurky (rostlinná uzenina - není nutná).
Postup: 

Čočku namočíme na dvě hodiny a poté slijeme. Dáme vařit do hrnce s vodou (minimálně 1 cm nad čočku) a vaříme minimálně půl hodiny. V jiném hrnci rozehřejeme trochu oleje, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli můžeme (ale nemusíme) poprášit lžičkou mouky a promícháme. Opečenou cibuli přidáme k čočce, zamícháme, osolíme, přidáme majoránku, protlačený česnek, špetku cukru a okyselíme lžící octa. Podáváme s kys. okurkou a pokud máme, tak s rostlinnou uzeninou opečenou na oleji (např. cibuláčky, Kalma párky nebo párky ze sítě drogerií DM).

Pokud vám čočka zbyde na další dny, doporučujeme ji použít na čočkovou polévku (recept).

Související recepty: