Jste zde

ČERVENÁ ČOČKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM (ČOČKARÍ)

Ingredience receptu: 
Řepkový olej, 6 stroužků česneku, 1 velká cibule, 1 chilli paprička (není nutná), 1 větší mrkev, 1 hrnek červené čočky (250 g), 1 plechovka kokosového mléka (400ml příp. 180ml pokud chcete méně tučné jídlo), 1 lžíce kari pasty, sůl, 8 - 10 cherry rajčat (nebo obyč), 3 cm čerstvého zázvoru (lze vynechat), paprika - kápie (lze vynechat), bambusové výhonky (lze vynechat)
Postup: 

Nejprve nakrájíme velkou cibuli na půlkolečka a osmahneme do sklovata na lžíci oleje (můžeme přidat též na malé kostičky či nudličky nakrájený zázvor). Poté oloupeme česnekové stroužky, které podélně přepůlíme a odstraníme případný zelený klíček a přihodíme k cibuli. Máme-li rádi pikantní, můžeme nakrájet také chilli papričku na proužky. Přidávat můžeme i další oblíbené ingredience jako na nudličky nakrájenou papriku (kápii) a na tenké plátky nakrájené bambusové výhonky. Přidáme lžíci kari pasty (možno též tymián a pepř) a rozmícháme. Pak vsypeme 1 hrnek pečlivě propláchnuté červené čočky, krátce osmahneme a pak zalijeme 1 hrnkem vroucí vody a kokosovým mlékem. Vaříme za občasného míchání 20 minut - kdo nechce čočku na kaši, stačí i cca 10 minut. Ochutnáme a pokud je čočka měkká, osolíme menší lžičkou soli a vhodíme přepůlená cherry rajčata. Krátce prohřejeme a podáváme s jasmínovou nebo celozrnnou rýží. Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.