Jste zde

ČERVENÁ ČOČKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Ingredience receptu: 
Řepkový olej, 6 stroužků česneku, 1 velká cibule, 1 chilli paprička (není nutná), 1 hrnek červené čočky (250 g), 1 plechovka kokosového mléka (400ml příp. 180ml pokud chcete méně tučné jídlo), kari, sůl, 8 - 10 cherry rajčat (nebo obyč)
Postup: 

Nejprve oloupeme česnekové stroužky, které podélně přepůlíme a 1 velkou cibuli nakrájíme na kostičky. Máme-li rádi pikantní, můžeme nakrájet také chilli papričku na proužky. V hrnci rozehřejeme řepkový olej a osmahneme na něm přepůlené proužky česneku (kdo má rád, může přihodit i na malé kostičky nakrájený kořen zázvoru). Po 1 - 2 minutách k nim přisypeme cibuli (a případně papričku) a smažíme, dokud nejsou česneky i cibule opečené. Pak vsypeme 1 hrnek propláchnuté červené čočky, lžičku kari (možno i tymián, pepř či koriandr), krátce osmahneme a pak zalijeme 1 hrnkem vroucí vody a kokosovým mlékem. Vaříme za občasného míchání 20 minut - kdo nechce čočku na kaši, stačí i méně. Ochutnáme a pokud je čočka měkká, osolíme menší lžičkou soli a vhodíme přepůlená cherry rajčata. Krátce prohřejeme a podáváme s celozrnnou rýží. Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.