Jste zde

ŘEPNÉ KARBANÁTKY

Ingredience receptu: 
Pro 4 osoby: 0,5 kg syrové červené řepy, 125 g cizrny (v suchém stavu), 125 g ovesných vloček, hladká mouka, 1 lžíce lněných semínek, 35 g slunečnicových semínek, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, půl lžíce oleje.
Postup: 

Cizrnu namočíme na 12 - 20 hodin, propláchneme (nevaříme!) a rozmixujeme. Smicháme ji s nastrouhanou řepou, cibulí nakrájenou na jemno, slunečnicovými a lněnými semínky, rozmačkaným česnekem, ovesnými vločkami a olejem. Přidáme sůl a pepř, zaprášíme hladkou moukou a vymícháme těsto. Necháme ho odležet v lednici alespoň 1 hodinu. Poté tvarujeme placičky, které vyskládáme na pečíci plech (buď vymazaný olejem, nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme 20 minut při 160° C.