Jste zde

DÝŇOVÉ RIZOTO PO JAMAJSKU

Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 170g červených fazolí (v konzervě nebo namočené), 275ml kokosového mléka, 225g dýně, 1-2 mrkve, 1-2 cibule, čerstvě drcený pepř, půl lžičky tymiánu, půl lžičky soli, 225g rýže natural (neloupaná či pololoupaná).
Postup: 

Den předem namočené fazole dáme vařit do hrnce s vodou alespoň 1h (fazolím z konzervy stačí 10 minut). Ke konci do vody přidáme kokosové mléko. Oloupeme dýni (hokkaido necháme se slupkou), odstraníme semínka a nakrájíme na kostky (asi 1-2 cm). Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu přidáme k fazolím a okořeňte čerstvě drceným pepřem, tymiánem a solí. Nakonec přidáme propláchnutou rýži a dolijeme vodu v hrnci tak, aby její hladina byla asi 1 nebo 2 cm nad zeleninou a rýží. Přivedeme do varu, dobře přikryjte pokličkou a povařte na mírném plameni 25 minut (nebo kolik je napsáno na obalu rýže), čas od času zkontrolujte a v případě potřeby dolijte trochu vody. Vyžaduje-li rýže 45 minut, doporučuji přidat dýni ke směsi až po 25 minutách vaření (jinak se dýně zcela rozpadne).