Jste zde

KNEDLO ZELO SOJO

Ingredience receptu: 
Balení sojových plátků (100g) nebo seitan, olej, zeleninový bujón, kmín (celý i drcený), pepř, sůl, sojová omáčka, 1 - 2 cibule, 5 stroužků česneku, rostlinné máslo nebo řepkový olej, 500g kyselého zelí, bramborové knedlíky.
Postup: 

Kysané zelí scedíme a pokrájíme na menší kousky. Rozpálíme olej, poklademe zelí, osolíme, přidáme kmín (celý) a dusíme dokud nezměkne.

Sojové plátky vložíme do hrnce, přidáme půl kostky zeleninového bujónu, poprášíme drceným kmínem, pepřem, solí, pokapeme sojovou omáčkou a zalijeme vařící vodou. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, pak scedíme a vodu dáme stranou na pozdější použití. Používáme-li místo sojových plátků seitan, není potřeba žádná příprava v podobě vaření.

Do menší zapékací mísy položíme kousek (asi 50g) rostlinného másla nebo oleje a vložíme na chvíli do trouby. Na takto připravený pekáč položíme plátky rostlinného masa, okořeníme (kmín, sůl, pepř, sojovka) a mašlovačkou trochu potřeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby (220 - 250°C) a pečeme. Jakmile se začne tuk spékat, podlijeme trochou vody (půl cm), ve které jsme vařili sojové maso. K plátkům po cca 10 minutách vhodíme kolečka cibule a celé plátky česneku, Vodu průběžně doléváme a obracíme sojové plátky asi 30 minut.

Podáváme s bramborovými knedlíky ozdobené opečenou cibulkou a dušeným kysaným zelím.

Související recepty: