Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, třtinový cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmícháme „mléko“, banán, olej a 1 lžíci...
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou sojové smetany (lze přidat i sojkyšku), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme.
Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme strouhankou nebo hraškou. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě a dlouho promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a nakonec můžeme posypat trochou veganského sýru (Tavenýr či Veganline jsou nej). Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme.