Jste zde

ŠPENÁTOVÉ GNOCCHI

Ingredience receptu: 
Balení Gnocchi, 250g mraženého špenátu (nebo čerstvý), olivový olej, 2 cibule, 4 stroužky česneku, sojová smetana, sůl, pepř, čerstvá bazalka, Tavenýr či Veganline (není nutný).
Postup: 

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou sojové smetany (lze přidat i sojkyšku), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme.

Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme strouhankou nebo hraškou. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě a dlouho promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a nakonec můžeme posypat trochou veganského sýru (Tavenýr či Veganline jsou nej). Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme.