Jste zde

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ S ČESNEKEM

Ingredience receptu: 
Hlíva ústřičná, 3 stroužky česneku, hladká mouka, sůl, olej, brambory, 1-2 lžíce rostlinného másla (nebo olej), pažitka, cibulka, sojová tatarka (není nutné), jarní cibulka, petržel, pepř
Postup: 
 

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem, utřeme se solí a potřeme jím dolní stranu kloboučků. Hlívu s česnekem obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpustíme rostlinné máslo (či olej), osmahneme jarní cibulku a brambory. Nakonec přidáme pažitku. Podáváme se sojovou tatarkou (případně si ji vyrobíme ze sojanézy přidáním kyselé okurky, cibule, hořčice, bylinkového koření, pepře a soli). Dip můžeme výborně odlehčit rozmačkaným tofu.