Jste zde

BULGUR S HOUBAMI A MOŘSKOU ŘASOU

Ingredience receptu: 
Řepkový olej, 200g bulguru, dvě hrsti lesních hub, jedna hrst tenkých mořských řas (nejlépe Arame), tři stroužky česneku, majoránka či petržel, sůl, zeleninový bujón, pepř, balzamikový ocet (Aceto Balsamico).
Postup: 

Na oleji osmažíme na kousky nakrájený česnek a po chvíli lesní houby (sušené hodinu namáčíme). Přidáme sůl, pepř, majoránku, osmahneme a zalijeme 0,5l vody. Ke směsi přisypeme bulgur, mořské řasy (10min namáčené v horké vodě) a vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut a průběžně doléváme vodu, aby se směs nezačala připalovat. Na konci by měl být bulgur nabobtnalý vodou. Nakonec můžeme dosolit, dochutit zeleninovým sypkým bujónem a balzamikovým octem.