Jste zde

TOFU HOUBOVÁ SMAŽENICE

Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 1 cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 200g čerstvých nebo mražených lesních hub, 200g tofu natural, sojová omáčka, sůl, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžička římského (nebo běžného) kmínu, 2 lžíce sypkého (tzv. lahůdkového) droždí nebo 1 lžička černé soli, 1 - 2 hrsti bylinek (petržel, pažitka apod.)
Postup: 

Na středním plameni rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm na drobno nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme (můžeme podlít trochou vody) pod pokličkou za občasného míchání, dokud nejsou houby měkké (cca 5 min.). Tofu pečlivě rozmačkáme vidličkou a zamícháme k houbám. Chceme-li řidší konzistenci, přidáme trochu vody. Přidáme lžíci sojové omáčky, kmín, kurkumu, pepř a sůl podle chuti. Poté vsypeme lahůdkové droždí nebo černou sůl (v tom případě to nepřeháníme s obyčejnou solí), pečlivě promícháme, aby se spojily všechny chutě, odstavíme z ohně a nakonec zamícháme petržel či jiné bylinky. Podáváme s opečeným chlebem.

Lahůdkové droždí i černá sůl v jídle velmi věrně vytváří vajíčkovou chuť. Černá sůl však vytvoří i typické "aroma", takže je jídlo po vejcích i cítit.