Jste zde

KRÉMOVÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI A OŘECHY

Ingredience receptu: 
Pro 1 osobu: 1 malá cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 85g žampionů, 85g celozrnných těstovin (penne, vrtulky apod.), 15-30g vlašských ořechů, půl balení rostlinné smetany, sůl, pepř.
Postup: 

Cibuli nasekáme najemno a zprudka orestujeme asi 3 minuty. Rozdrtíme česnek, očistíme a nakrájíme žampiony. Obojí přidáme do pánve k cibuli, snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a necháme mírně podusit přibližně 10 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny a nasekáme vlašské ořechy. Ke směsi hub přimícháme sojovou (nebo ovesnou) smetanu, až se zahřeje a zahustí. Osolíme, opepříme a přimícháme vlašské ořechy. Těstoviny po uvaření zcedíme, zamícháme do omáčky a podáváme.