Jste zde

GNOCCHI AL FUNGHI (houbové bramborové noky)

Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: řepkový olej, 2-3 hrsti (120g) či více lesních hub, sůl, pepř, 2 špetky kmínu, 4 špetky bazalky, 1 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico), 1/2 šálku rostlinného mléka či smetany (není nutné), (volitelně ještě chilli paprička, 2 st. česneku, 2 lžíce lahůdkového droždí nebo hrst veganského sýru), 1 balení bezvaječných Gnocchi (500g), zelená petržel (příp. bazalka).
Postup: 

V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej, poté přidáme směs lesních hub (čerstvé či mražené, sušené nutno namočit hodinu předem) a za stálého míchání opékáme. Po chvíli osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, sušenou bazalku a balzamikový ocet (lze přilít i deci červeného vína). Kdo má rád, může přidat i nakrájenou chilli papričku nebo dva rozmačkané stroužky česneku. Poté podlijeme 1 deci horké vody, a případně můžeme zamíchat i půl hrnku rostlinného mléka či smetany, aby se trochu neutralizovala kyselost. Ještě chvíli podusíme a poté ke směsi přidáme gnocchi uvařené dle návodu. Přidáme dvě hrsti nasekané petrželky, možno i trochu čerstvé bazalky, pečlivě promícháme a podáváme.

Doba přípravy: 15-20 minut