Jste zde

Houbová jídla

 
 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: řepkový olej, 2-3 hrsti (120g) či více lesních hub, sůl, pepř, 2 špetky kmínu, 4 špetky bazalky, 1 lžíce balzamikového octa (aceto balsamico), 1/2 šálku rostlinného mléka či smetany (není nutné), (volitelně ještě chilli paprička, 2 st. česneku, 2 lžíce lahůdkového droždí nebo hrst veganského sýru), 1 balení bezvaječných Gnocchi (500g), zelená petržel (příp. bazalka).
Štítky: 
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Hlíva ústřičná, plátkové mořské řasy (nori či kombu), řepkový olej, sůl, pepř, provensálské koření, mouka, strouhanka.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
300g krup, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného másla (či olej), drcený kmín, majoránka, mletý pepř, sůl.
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 1 cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 200g čerstvých nebo mražených lesních hub, 200g tofu natural, sojová omáčka, sůl, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžička římského (nebo běžného) kmínu, 2 lžíce sypkého (tzv. lahůdkového) droždí nebo 1 lžička černé soli, 1 - 2 hrsti bylinek (petržel, pažitka apod.)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Žampionové hlavičky (ještě lépe hříbky), olivový olej, sůl, pepř, 3 st. česneku, bílé víno, bazalka, zelená petržel.
Ingredience receptu: 
Pro 1 osobu: 1 malá cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 85g žampionů, 85g celozrnných těstovin (penne, vrtulky apod.), 15-30g vlašských ořechů, půl balení rostlinné smetany, sůl, pepř.
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: 2 hrnky hladké či polohrubé mouky, půl kostky droždí, špetka cukru, 1 hrnek vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 3 zralá rajčata (nebo 1 plechovka loupaných rajčat), 2 stroužky česneku, sušená bazalka, menší cibule, černé a zelené olivy, půl zelené papriky, 2-3 žampiony, oregano, (případně ještě veganský sýr Veganline, ale není nutný).
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Řepkový olej, 200g bulguru, dvě hrsti lesních hub, jedna hrst tenkých mořských řas (nejlépe Arame), tři stroužky česneku, majoránka či petržel, sůl, zeleninový bujón, pepř, balzamikový ocet (Aceto Balsamico).
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Hlíva ústřičná, 3 stroužky česneku, hladká mouka, sůl, olej, brambory, 1-2 lžíce rostlinného másla (nebo olej), pažitka, cibulka, sojová tatarka (není nutné), jarní cibulka, petržel, pepř
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: Olej nebo rostlinné máslo, 200 g lesních hub, sůl, pepř, drcený kmín, 100ml rostlinné smetany, 100ml sojkyšky či rostlinného jogurtu (lze nahradit).

Stránky